Zgodnie z art. 173 ustawy Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na zapisywanie na Twoim komputerze tzw. plików cookies. Ciasteczka pozwalają nam na gromadzenie informacji dotyczących statystyk oglądalności strony. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie ich zmień ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Jak rozwija się branża spożywcza?

Wydarzenie
06.03.2017

VI edycja Ogólnopolskiego Kongresu Branży Spożywczej odbędzie się 28 marca br. w Opolu. To okazja do nawiązania nowych relacji biznesowych i poznania trendów panujących w branży.

Ogólnopolski Kongres Branży Spożywczej jest spotkaniem liderów branży spożywczej i okołospożywczej. To przestrzeń dla kadry zarządzającej, służąca budowaniu licznych relacji, nawiązywaniu trwałej współpracy z dostawcami oraz klientami. Dobre miejsce na rozszerzenie swojego biznesu, nawiązaniu owocnych kontaktów, promocji firmy, budowania marki i podzielenia się własnymi przemyśleniami.Kongres odbywa się od 2011 r. Tegoroczną edycję przygotowali Urząd Miasta Opola, Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki, PNT Opole, CWK Opole, Politechnika Opolska, Uniwersytet Opolski, Wałbrzyska Specjalna Strefa Ekonomiczna oraz firma Leanpassion.
Do udziału w kongresie zaproszono ponad 2000 firm spożywczych z całej Polski, jak również firm okołospożywczych. Wydarzenie jest kierowane głównie do menedżerów największych firm przetwórczych działających w kraju, właścicieli firm przetwórczych z regionu, rolników, dostawców usług logistycznych, marketingowych i technologicznych.
Tegoroczny kongres będzie się składać z części merytorycznej opartej na panelach dyskusyjnych z najlepszymi ekspertami w branży. Równolegle będzie trwać networking oraz część wystawowa.
- Branża spożywcza jest jedną z kluczowych w naszym regionie. Potencjał firm rośnie z roku na rok. Wiele zakładów się rozbudowuje, czy zdobywa nowe rynki, na które eksportuje swoje towary. Na sklepowych półkach możemy kupić wiele produktów, które znamy choćby z telewizyjnych reklam, a nie mamy świadomości, że są produkowane w naszym regionie – mówi Iwona Święch-Olender, kierownik Centrum Obsługi Inwestora i Eksportera działającego przy OCRG.
Kilka przykładów: jogurty Zott produkowane są w Opolu, żywność dla małych dzieci produkowana przez Nutricię - w Opolu, Olej Kujawski – ZT Kruszwica z Brzegu, mąka Basia – Goodmills ze Straduni, aserki NaTurek z zakładu Turek w Głubczycach.
Kongres odbędzie się w CWK Opole. Początek o godz. 14:00. Udział w tym wydarzeniu jest bezpłatny. Zainteresowanych udziałem zapraszamy do rejestracji na stronie internetowej: www.food.cwkopole.pl

Źródło: Newsletter Klubu 150